camera tips iphone 7

4 camera tips voor je iPhone 7

De fysieke camera begint steeds meer uit het leven te verdwijnen. Je kunt tegenwoordig enorm veel dingen met een mobiele camera. Sterker nog de camera van een mobiele telefoon is tegenwoordig bijna net zo goed als zo een grote lompe spiegelreflex camera. Je kunt er de mooiste panorama foto’s mee maken en stelt de scherpte ten opzichte van de achtergrond binnen mum van tijd in. Zeker bij de bekende Apple toestellen zijn de refurbished iPhone 7 een geduchte tegenstander van de ouderwetse camera. Toch lukt het lang niet iedereen om prachtige foto’s te maken met hun iPhone. Er zitten tal van instellingen in die mensen niet helemaal bevatten. Daarom leg ik in deze blog uit welke functionaliteiten je kunt benutten om de mooiste plaatjes te schieten met jouw iPhone.

Tip 1: De rasterfunctie

Het maken van een rechte foto blijkt voor veel mensen een echte uitdaging. Een landschapsfoto zou bijvoorbeeld 40 procent grond moeten bevatten en 60 procent lucht. Dat is natuurlijk lastig te bepalen. Of niet? Gebruik hiervoor de rasterfunctie en leg de rasters op de horizon. Hierdoor kun je zonder moeite een prachtige foto maken. Deze functie helpt ook bij het maken van rechte foto’s. Je kunt de rasters namelijk gemakkelijk spiegelen op een recht punt op de foto. Hierdoor maak jij altijd kaarsrechte foto’s.

Tip 2: Probeer ook eens zwart-wit foto’s te maken

Een vrij nieuwe functie op iedere iPhone is de mogelijkheid tot het maken van zwart-wit foto’s. Deze foto’s hebben door een unieke sfeer en zijn een knipoog naar het verleden. Je kunt er prachtige portretfoto’s mee maken of bijzondere landschapsfoto’s.

Tip 3: Gebruik de goede camera-instellingen

Maar weinig mensen weten dat je voor verschillende type foto’s, verschillende type instellingen hebt. Deze instellingen zijn duidelijk beschreven in het menu. Voor een portretfoto, gebruik je de portret instelling. Voor een landschapsfoto gebruik je de lanscape instelling of panorama. De reden dat je dit wilt doen, is omdat deze voorgeprogrammeerde instellingen je helpen de allermooiste foto’s te maken. Wanneer je een portretfoto maakt met de portret instelling aan, zal de achtergrond automatisch een beetje beetje worden vergaagd. Hierdoor springt het portret als het ware uit de foto. Voor een landschapsfoto, heb je vaak net iets meer ruimte nodig. Dan komt de panoramafunctie handig van pas. Hiermee scan je de omgeving. De camera filmt dit en maakt er één prachtige brede foto van. Zo is het net of je er echt staat.

Tip 4: Durf te experimenteren

De belangrijkste tip is nog wel dat je moet blijven experimenteren. Durf ook eens dichtbij te komen. Sommige close-ups geven een verbazingwekkend effect.

Succes

Ik wens je heel veel succes bij het maken van de meest prachtige foto’s met je iPhone. Met de tips uit deze blog weet ik zeker dat het gaat lukken.