iphone 7 reparatie

Bizarre testen op YouTube: is de iPhone 7 écht zo stevig, valbestendig en waterdicht zoals Apple beweert?

Bizarre testen op YouTube: is de iPhone 7 écht zo stevig, valbestendig en waterdicht zoals Apple beweert?
Je kent het wel, de bekende filmpjes op YouTube waarbij de meest bizarre testen worden gedaan om te ondervinden wat jouw nieuwe iPhone 7 wel en niet overleeft. Apple belooft en beweert dat de iPhone 7 waterdicht is, maar is dat wel echt zo? Kan je jouw iPhone 7 laten vallen zonder dat je met een ernstig gezicht je iPhone oppakt, in de hoop dat het scherm niet gebarsten is? In dit artikel zet ik alle testen op een rijtje met de daarbij horende uitkomsten. Zo kom je erachter wat jouw iPhone wel en niet zal overleven!

De hamertest

Je zult het zelf niet kunnen bedenken, met een hamer tekeer gaan op jouw nieuwe iPhone, maar dit is wel een ultieme test om erachter te komen of jouw iPhone echt zo stevig is. Helaas kon ook de iPhone 7 de krachten van het slaan met de hamer niet aan. Het scherm begaf het zelfs snel, terwijl er niet met volle kracht op de iPhone werd geslagen. Als je nog langer van jouw nieuwe iPhone 7 wilt genieten, dan kan je het maar beter laten om deze test zelf uit te voeren!

Waterbestendig: kopje onder!

Is de iPhone 7 wel echt waterdicht? Dat klinkt goed voor de mensen die regelmatig een telefoon in het toilet hebben laten vallen en daardoor een nieuwe moesten aanschaffen. De Amerikaanse producent belooft zelfs dat je de waterdichte hoesjes gewoon in de winkel kunt laten liggen, want je kan tot .. meter onder water foto’s maken. Uit de test bleek dat Apple hier inderdaad gelijk in heeft: warm water, koud water, toiletten, glazen gevuld met water en zelfs de zoute zee: de iPhone 7 heeft alle testen doorstaan. De telefoon werkte gewoon nog naar behoren na het nemen van een duik!

Buigen en breken

Het buigen en daardoor breken van jouw telefoon: een ware nachtmerrie! Je legt jouw telefoon even snel ergens neer, je gaat precies op je telefoon zitten en je telefoon zegt KRAK! Met de iPhone 7 is ook dat verleden tijd. Alleen betwijfel ik wel of het handig is om op je iPhone 7 te gaan zitten. Hij buigt namelijk niet doormidden dankzij het stevige frame, maar de lijm op de achterkant van de iPhone kan wel losraken. Helaas is de achterkant van de iPhone 7 essentieel om er zeker van te zijn dat de telefoon waterdicht is.

De ‘valtest’

Waarschijnlijk is het jou of een bekende wel eens overkomen: een telefoon laten vallen van een grote hoogte. Soms zal het goed gaan, maar meestal zal je de telefoon aantreffen met een gebarsten scherm of camera. Ook is de ‘valtest’ uitgevoerd met de iPhone 7. Dit werd gedaan door de iPhone 7 te bevestigen aan een drone en de drone vervolgens honderden meters naar beneden te laten vallen. Heb je het beeld voor je? Dan zal het je niet verbazen dat het scherm helemaal aan diggelen was. Wonder boven wonder zijn de achterkant en de camera ongedeerd gebleven. Hieruit blijkt dat het dan toch daadwerkelijk om een stevige telefoon gaat. Ook deze test is dus geen test om zelf uit te proberen, mits je nog langer van je iPhone 7 wilt genieten!

Wat als het dan toch fout gaat?

Uit de testen is gebleken dat de iPhone 7 een hele stevige telefoon is die veel kan hebben. Het kan toch altijd voorkomen dat er iets gebeurt met jouw toestel. Een kleine fout kan namelijk veel schade opleveren. Bijvoorbeeld als je je iPhone precies verkeerd op een scherp of uitstekend object laat vallen. Dan zal je op zoek moeten gaan naar een telefoon reparatie specialist of naar een nieuwe telefoon. De eerste optie is een stuk goedkoper. De allergoedkoopste optie is om zorgvuldig met jouw iPhone om te gaan, zodat de telefoon geen schade oploopt.