online energie vergelijker

Energie aanbiedingen in 2018 nog steeds belangrijk?

Energie vergelijken lijkt in 2018 nog belangrijker als tevoren. Door de verhoging van de energie belastingen gaan de energieprijzen met ongeveer 60 euro per huishouden omhoog. Goede welkomstkortingen bij je energiecontract kunnen dus een belangrijke rol gaan spelen om de kosten te drukken. Maar waar moet je nou op letten als je een energiecontract aangaat met welkomstkorting?

Hoogte welkomstkorting zegt niet alles

Het eerst waar veel huishoudens naar kijken is de hoogte van de energie aanbieding. En eerlijkheid dient gezegd te worden dat het ook vrij logisch klinkt? Toch ligt de werkelijkheid iets genuanceerder. De hoogte van de welkomstkorting speelt wel degelijk een belangrijke factor alleen is de looptijd van je contract daarbij ook belangrijk. Krijg je een hoge korting over een 3-jarig energiecontract dan dien je deze wel te verdelen over de gehele looptijd. Je krijgt de korting namelijk maar eenmalig en daardoor valt de korting een stuk lager uit als je in eerste instantie zou denken.

Leveringskosten belangrijker als de korting?

Leveringskosten zijn de kosten welke de energieleverancier vraagt kWh stroom of per m3 gas. Logisch is dat des de meer je verbruik, des de meer je betaald op je jaarafrekening. Ga je voor een hoge welkomstkorting dan is het belangrijk om hierbij een energievergelijking te doen via een vergelijkingssite. Vaak zijn pakketten met een hoog welkomstkorting namelijk duurder in de verbruikskosten waardoor je aan het einde van het jaar toch een stuk duurder uit kan zijn. Wij raden altijd aan om een energievergelijking te doen waar de energie aanbieding per jaar is verwerkt. Vul hier je werkelijke verbruik in en je weet precies welk energiepakket echt het voordeligst is. Hou rekening met toekomstige doelen zoals gezinsuitbreiding en nieuwe apparatuur. Wellicht is je energieverbruik daardoor hoger het jaar erop.

Welkomstkorting vaak aan het eind van je contractjaar uitgekeerd

Vaak worden welkomstkortingen aan het einde van je contractjaar uitgekeerd. Dit betekent dat je dus eerst een jaar lang klant moet blijven voordat je profiteert van de welkomstkorting. Hou er rekening mee dat als je vervroegd overstapt je deze welkomstkorting dus niet krijgt en waarschijnlijk teveel hebt betaald voor je verbruik. Je hebt tenslotte een vergelijking op basis van de welkomstkorting gedaan.