Misschien was je muziek aan het luisteren, terwijl je onder de douche stond, of je was vergeten dat je je gadget in je achterzak had zitten, toen je het toilet bezocht. Wat de oorzaak van de waterschade van je telefoon ook is, je wilt je toestel de beste overlevingskans bieden.
De rijstmethode
Veel mensen zullen je de tip geven om de waterschade van je telefoon te verhelpen door je toestel in een bak met rijst onder te dompelen voor drie dagen. Werkt dit echter wel? Het kan zijn dat je telefoon het na het ‘rijstbad’ weer doet. Dit komt doordat je je telefoon de tijd hebt gegeven om te drogen, maar de rijst heeft hier, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geen effect op. Sterker nog, door je telefoon af te sluiten met rijst, duurt het langer om het te laten drogen. Wat moet je dan wel doen om de waterschade van je telefoon te verhelpen?
Hoe verhelp ik waterschade aan mijn telefoon?
Zet je telefoon uit om kortsluiting te voorkomen. Haal vervolgens zoveel mogelijk je telefoon uit elkaar indien mogelijk. Vooral de accu, de geheugenkaart en de simkaart zijn hierbij belangrijk. Wanneer je telefoon schoon is is het belangrijk om hem uit te laten lekken. Probeer het water zoveel mogelijk uit je mobieltje te schudden, of gebruik de kruimeldief of stofzuiger om water te verwijderen. Laat vervolgens je toestel uit voor minimaal een dag, maar liever langer. Het kan verleidelijk zijn om te kijken of hij het nog doet, maar door je telefoon aan te zetten kan je deze beschadigen wanneer deze nog niet is opgedroogd.