iphone reparatie

Je iPhone laten repareren

Je houdt ervan of je haat ze: IPhones. Een IPhone kan best wel tegen een stootje. Toch hoef je hem maar een keer per ongeluk uit je handen te laten glijden of hij is al gebroken. Dit kan gaan van een klein krasje tot je hele scherm dat eruit ligt. Wat moet je nu doen? Zelf repareren, laten repareren, 112 bellen?

Check eerst je garantie!

Als je geluk hebt of omdat je bijvoorbeeld weet dat je klunzig bent kan je een verzekering af hebben gesloten voor je telefoon. Zo ja, dan kan je via je verzekering makkelijk schade of een nieuwe IPhone verhalen. De kans is groot dat je dit niet hebt. Toch zit er (onder bepaalde voorwaarden) ook nog garantie op een IPhone. Lees deze voorwaarden wel goed door voordat je actie onderneemt, zodat je straks nergens aan vast zit.

Wat is er precies kapot?

Of je een nieuwe telefoon koopt of je IPhone (laat) repareren hangt natuurlijk ook gedeeltelijk af van wat er precies kapot is aan je telefoon. Waterschade is veel lastiger te repareren als een krasje. Een nieuw scherm op je telefoon zetten is ook nog wel zelf te doen. Toch is het aan te raden om niet zelf reparaties uit te voeren aan de telefoon. Het beste is het om hem gewoon naar de Apple Store te brengen of naar een Apple-gecertificeerd bedrijf. Zo weet je zeker dat hij in goede handen is.

Eerste hulp bij waterschade

Maar daar heb je niet veel aan als er net iets ergs gebeurd is. Je hebt bijvoorbeeld je telefoon in het toilet laten vallen? Wat moet je dan doen?
Als je net je telefoon in het toilet hebt laten vallen: zet je toestel onmiddellijk uit. Maak het daarna goed droog en stop het in een bak rijst om het vocht eruit te halen.
Het is belangrijk om tussentijds niet te kijken of alles nog wel goed werkt, dit kan alleen maar schade met zich meebrengen. Wij raden aan om na dit nachtje drogen het toestel op te sturen naar Apple. De kosten die onderzoek met zich meebrengt zijn vaak wel de resultaten waard.
En mocht dit niet zo zijn, gooi je telefoon dan niet meteen boos weg. Vaak kan je bij de Apple Store je telefoon inruilen. Voor rond de tweehonderd euro krijg je een ander exemplaar (vaak wel refurbished) terug. Natuurlijk is het zuur en vervelend dat je telefoon niet meer werkt, maar het is in ieder geval goedkoper als een heel nieuw exemplaar aan te moeten schaffen.

Krasjes weghalen

Er zijn ook kleinere iPhone reparaties die erg vervelend kunnen zijn wanneer je ze laat zitten. Krasjes bijvoorbeeld. Het wondermiddel hiervoor is -je zult er wellicht raar van opkijken- tandpasta! Door een klein beetje tandpasta (niet op gelbasis) op de kras van je telefoon te smeren zal deze langzaam verdwijnen of in ieder geval minder aanvoelen. Let op: dit is wel echt alleen te gebruiken bij kleine krasjes. Bij grote krassen helpt een beetje tandpasta natuurlijk niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.