Kan ik de iPhone 7 nog gebruiken?

De iPhone 7 werd uitgebracht in september 2016 en is dus al een aantal jaartjes op de markt. Apple staat ondertussen niet stil. De nieuwste modellen zijn de SE 2020 en de iPhone 12. Dat brengt de grote vraag met zich mee: is de iPhone 7 en de iphone 7 plus in 2023 nog bruikbaar en het kopen waard?

Geschikt voor dagelijks gebruik

De refurbished versie is een telefoon die prima functies biedt voor dagelijks gebruik. Denk bijvoorbeeld aan sociale media, gamen, whatsappen en surfen op het web. Het telefoonmodel is eenvoudig in gebruik omdat het toestel weinig ingewikkelde en onnodige functies bevat. Bovendien is dit toestel zeer betaalbaar. Ben je op zoek naar een smartphone uit het middensegment voor een basisdekking van +/- 2 jaar, hecht je geen belang aan het neusje van de zalm en is de aankoopprijs een belangrijke factor? Dan is dit toestel voor jou een geschikte telefoon!

Ondersteund door iOS 15

Een smartphone is niet goed te gebruiken zonder de juiste software, want met een niet-ondersteunde mobiel kun je hem niet meer toereikend en veilig gebruiken. De vernieuwde uitgave wordt ondersteund door iOS 15, maar kan helaas niet worden bijgewerkt naar iOS 16, de meest recente software-update.

De A10-chip

De chips van Apple zijn razendsnel. De A10-chip in de iPhone 7 is meer dan vijf jaar oud, maar nog steeds up-to-date. In combinatie met 2 GB RAM hebben apps een uitstekende opstartsnelheid en kun je gemakkelijk series streamen op je toestel en zelfs populaire games spelen. Dit soort zware taken vragen echter wel wat meer van de accu. Dus bij intensief gebruik moet je de telefoon waarschijnlijk vaker opladen.

Een prima camera met mooie basisfuncties

Bij dit toestel zit de camera aan de achterkant, waarmee je 12-megapixelfoto’s en 4K Ultra Hd-video’s kunt maken. De camera heeft nog een hele reeks camerafuncties waarmee je veel variatie in je opnamen kunt brengen. Populaire functies zoals portretmodus, nachtmodus en zoom op afstand ontbreken op dit apparaat. Voor deze functies heb je een nieuwer toestel nodig. Maak je niet zo vaak foto’s, maar wil je wel af en toe een mooie foto of video maken bij daglicht? Dan is de camera van deze telefoon precies goed voor jou.

Is de iPhone nog bruikbaar?

Deze telefoon uit 2016 mag dan wel wat verouderd zijn, maar is nog altijd snel genoeg voor dagelijks basisgebruik. Je zult echter merken dat de batterij het wat zwaarder heeft tijdens intensieve taken zoals mobiele games. De camera is op dit toestel geen hoogstaande functie, maar voldoet prima voor basisgebruik. Ben je op zoek naar een smartphone voor normale taken en vind je het geen probleem dat na verloop van tijd de ondersteuning voor diverse apps wegvalt? Dan is deze telefoon een prima keuze.