airco goedkoop

Manieren om energie te besparen met uw airconditioning

Er zijn manieren om de ruimte cool te houden zonder je airconditioner aan te zetten. Als de zomertemperaturen dagelijks de 30 graden komen, of de vochtigheid maakt het alsof je zwemt door een kom soep, is een air conditioning is een goede oplossing. Blijf cool en bespaar met deze energiebesparende tips:

1. Houd de airco lager in de nacht: tijdens de nacht hoeft u niet hetzelfde niveau van bewust koel te hebben. Probeer je arico te draaien (zodat het minder is) tijdens je slaapuren of, als je een apparaat heeft, gebruik dan de ‘slaapstand’.

2. Gebruik draagbare eenheden: als u uw hele huis niet hoeft te koelen, probeer dan een draagbare eenheid te gebruiken voor het gebied waar u in gaat koelen. Ze gebruiken tot 50% minder energie dan een grotere centrale luchtunit die dezelfde ruimte afkoelen.

Wilt u nog meer energie besparen? Kijk op goedkoop.nl

3. Afdichtingen sluiten: de kelder is traditioneel de coolste kamer in het huis, dus probeer al de openingen in het onderste gedeelte van je huis te sluiten. De koele lucht zal daar natuurlijk slinken en door deze openingen te sluiten, dwingt u al de lucht boven eerst af te koelen.

4. Onderhoud de airco: Een basisonderhoud kan al genoeg zijn.

5. Controleer uw kanalen: Zorg ervoor dat de ruimtes waar uw kanalen doorlopen in uw huis zonder airconditioning (zoals de zolder) goed geďsoleerd zijn.

6. Positioneer uw meubilair: meubels die ventilatieventilatoren verhinderen, betekenen dat u de achterkant van een stoel of de onderkant van uw bank koelt. Er zijn plastic stukken die u kunt kopen voor uw openingen om de lucht in de goede richting te helpen, maar de makkelijkste manier is om uw meubels alleen te verplaatsen, al is het maar tijdelijk.

7. Verlichting: Het uitzetten van de lichten kan helpen om uw warmte te verminderen. Let ook op hoeveel licht u uit ramen kunt inlaten. Hoewel het neurotisch lijkt te zijn om uw ramen elke dag te openen en te sluiten met de verandering van de zon, maakt het een groot verschil in hoeveel warmte je airconditioning moet afkoelen.

8. Is er iemand thuis?: Als je kan, zet je airco niet aan en zorg ervoor dat de ramen en gordijnen zijn gesloten. Hoewel het binnen een paar minuten warm zal zijn als u thuis komt, zullen de jaloezieën de zon helpen blokkeren en de warmte niet zo groot zal zijn. Hierdoor hoeft de airco niet overuren te maken om de kamer af te koelen.