refurbished

Nieuwe iPhone 7 aanschaffen? Verdiep je eens in refurbished

Is je huidige telefoon aan vervanging toe, maar zit je nog aan een abonnement vast? Dan kan het best een klap in je portemonnee zijn wanneer je een nieuw toestel moet aanschaffen. Is je abonnement afgelopen, wil je een sim only abonnement, maar is je huidige telefoon niet klaar voor een tweede ronde? Ook dan kan een nieuwe telefoon een grote uitgave zijn. Maar wist je dat een een nieuwe smartphone helemaal niet duur hoeft te zijn? Zeker niet als je kiest voor een refurbished smartphone. We leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Refurbished iPhone 7 kopen is een goed idee

We horen vaak dat mensen bij een refurbished iPhone 7 het idee hebben dat deze van slechte kwaliteit is. “Het toestel is al gebruikt, dus het zal wel niet veel soeps zijn.” Maar niets is minder waar! Een refurbished iPhone 7 wordt namelijk volledig gecontroleerd voordat deze wordt aangeboden aan de consument. Wanneer uit de controle blijkt dat bepaalde onderdelen niet goed meer werken, worden deze eerst vervangen. Vervolgens wordt het toestel weer gecontroleerd om te zien of deze nu wel naar behoren werkt. Verder wordt het toestel grondig schoongemaakt, waardoor het bijna niet van een nieuwe iPhone 7 te onderscheiden is. 

Stuk goedkoper dan een nieuwe iPhone 7

Misschien wel een van de grootste voordelen van een refurbished iPhone 7; het is in verhouding een stuk goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe iPhone 7. Het grote prijsverschil kan soms wel oplopen tot honderden euro’s. Het ligt er ook aan voor welke variant je kiest. Bij de allergoedkoopste variant kun je zien dat deze al eens eerder gebruikt is. Je vindt hier en daar wat krasjes op het toestel. Als je voor een ‘zo goed als nieuw’ toestel gaat, is deze bijna niet te onderscheiden van een nieuwe iPhone 7. Je betaalt dan wel iets meer dan de ‘vaak gebruikte’ variant met hier en daar een krasje. Het is maar net wat je zelf wilt natuurlijk.

24 maanden garantie met een refurbished iPhone 7

Daarbij heb je met een refurbished iPhone 7 24 maanden garantie op het toestel. Mocht er dus na een paar maanden toch iets aan de hand zijn met de iPhone, dan kun je contact opnemen met de aanbieder waar je deze gekocht hebt. Dit in tegenstelling tot een tweedehands iPhone die je van iemand overneemt. Als je een tweedehands iPhone 7 koopt, dan heb je die garantie niet.

Beter voor het milieu

Je geeft een gebruikte iPhone 7 een nieuw leven en dit is stukken beter voor het milieu! Waarom? Omdat er bij de productie van nieuwe smartphones giftige stoffen en afvalstoffen vrijkomen. Doordat de telefoon wordt hergebruikt, hoeft er geen nieuwe smartphone geproduceerd te worden. Echter, alleen jij zal geen zoden aan de dijk zetten, maar hoe groter de vraag naar refurbished smartphones, hoe minder toestellen er geproduceerd hoeven te worden, hoe beter dit is voor het milieu.