Overal bereik met je mobiele provider

Moet je veel bellen voor je werk? Of mail je vaak met je klanten? Op welke manier je ook bereikbaar wilt zijn, dankzij goede mobiele providers worden we steeds sneller bereikbaar. In de trein, op je werk en thuis kun je op elk moment van de dag even kijken of je die ene opdracht al binnen hebt. Of eten bestellen, afspreken met een vriendin, recensies zoeken van een monteur, de route naar een bepaalde winkel vinden…

3G, 4G, 5G…?

Voor steeds meer klanten is het van groot belang hoe snel het geleverde internet door mobiele providers is. Omdat mobiele providers ervoor zorgen dat ze steeds betere service bieden en steeds meer opties bieden om klachten op te lossen, wordt het product belangrijker voor de klant. Er zijn in Nederland drie providers die 4G bieden. Dit biedt ten opzichte van het eerdere 3G een stuk sneller internet, en wordt dus door veel gebruikers gekozen. Hoewel er wel meer mobiele providers zijn dan deze drie, maken zij allen gebruik van het netwerk van de drie grote providers. Je kiest dus altijd voor een van de drie.

Hoe moet je kiezen?

Natuurlijk hoeft de snelheid van het internet voor jou niet de belangrijkste factor te zijn bij het kiezen tussen mobiele providers. Wat voor jou het belangrijkste is, kun je het beste zelf bepalen. Bel je veel, of bel je alleen nog maar via internet? Heb je wel een smartphone, of hoef je geen internetabonnement? Online zijn er talloze vergelijkingssites te vinden waarop je kunt kiezen tussen mobiele providers die jouw wensen het beste benaderen. Ook de betrouwbaarheid van de provider of de dekking in jouw woonplaats kunnen meespelen bij je keuze. In dat geval kun je bijvoorbeeld even rondvragen bij buren of vrienden, welke mobiele providers zij hebben en hoe deze bevallen.

Overstappen

Mocht je na je keuze een abonnement hebben afgesloten, dan geldt deze voor bepaalde tijd. Na afloop van je abonnement, kun je ervoor kiezen om over te stappen naar een nieuwe mobiele provider. Let daarbij goed op de afloopdatum van je abonnement: mocht je te laat zijn, dan wordt je abonnement vaak stilzwijgend verlengd. Je kunt dan echter alsnog wel overstappen.