Premium ABS Roze

Als je op zoek bent naar een uniek product, dan is 3D printen iets wat tegenwoordig heel gewoon is. 3D printen is niet lastig, maar biedt wel de mogelijkheid om allerlei verschillende soorten voorwerpen te maken. Je kunt hierbij denken aan een mooie armband, maar ook een stoel kan je met een 3D printer maken. Als je gaat 3D printen, heb je de juiste filamenten nodig. Dit is de inkt voor een 3D printer. Een goed voorbeeld van een kwalitatief hoog PLA filament is Premium ABS Roze. Dit product wordt verkocht in een aantal verschillende diameters en is daarmee te gebruiken voor elk soort printer, van een FDM tot een FFF technologie 3D printer.

Krimpfactor

Ook heeft de Premium ABS Roze minder problemen met krimpen. Dit kan gebeuren, omdat het product onder hoge temperatuur in de printer vervormd wordt. Nadat het vervormen klaar is, zal het voorwerp moeten afkoelen voordat je het kan gebruiken. Omdat het verschil tussen de bewerkingstemperatuur en de temperatuur voor je het gaat gebruiken erg groot is, kan het gebeuren dat het voorwerp een andere vorm, die je niet wil, gaat aannemen. Vaak is het zo dat het voorwerp hierdoor smaller wordt, omdat de deeltjes waar het product mee is opgebouwd dichter bij elkaar gaan zitten. Dit is gelukkig niet zo bij de premium lijn van ABS. Er is door de ontwikkelaars alles aan gedaan om de kans op dit gegeven tot een minimum te verkleinen.

Licht en duurzaam

Naast dit alles is het voorwerp dat je gaat maken met 3D printen erg licht. Dit komt omdat Premium ABS Roze gemaakt is van een lichte soort materiaal. Hierdoor is het optillen van het product geen enkel probleem. Ook is het product nogal duurzaam. Dit komt voor een groot deel omdat het product gemaakt is van natuurlijke hulpbronnen, die zo gemodificeerd zijn dat ze een polymeer zijn geworden.