prepaid vergelijken online

Prepaid vs. sim only

Heb je net een nieuwe mobiele telefoon gekocht? Of wil je gewoon weten welke vorm het beste bij jou aansluit? De meeste mensen kiezen voor een sim only abonnement, maar dit is niet in alle gevallen verstandig. In dit artikel wordt een prepaid vergeleken met een sim only en lees je welke optie wanneer het beste bij jou past.

Hoe vaak gebruik je je telefoon eigenlijk?

Een prepaid is alleen aantrekkelijk indien je niet heel vaak op je telefoon zit. Bij een sim only wordt namelijk maandelijks een bedrag van je rekening afgeschreven. Het zou zonde zijn om maandelijks een extra kostenpost te hebben. Een mooie indicatie is als je schrikt dat je mobiele telefoon af gaat. Je bent het dan niet gewend, dus zit je waarschijnlijk niet vaak achter je telefoon.

Ben je een fervent gebruiker van je mobiele telefoon? Dan is een sim only een veel betere optie. Als je zo nu en dan je mobiele data aanzet en je af en toe met anderen belt is het verstandig om een sim only te gebruiken. Op internet heb je mooie vergelijkingstools om de meest geschikte abonnementsvorm te kiezen. Let op: kies eerder een te grote dan een te kleine bundel. Anders lopen de kosten onverwachts op!

Naar welke bestemming ga je?

Ga je binnenkort op wereldreis? Of blijf je binnen de Europese Unie? In sommige bestemmingen is een prepaid handiger om aan te schaffen, terwijl in andere gevallen een sim only voordeliger is. Indien je binnen de Europese Unie reist (Turkije, Zwitserland en Noorwegen niet meegerekend!) betaal je overal dezelfde tarieven. Ook als je over je bundel heen gaat mogen de mobiele providers geen extra kosten in rekening brengen.

Indien je buiten de EU verblijft is een prepaid weer voordeliger. Mobiele providers mogen in dit geval wel extra kosten rekenen. Met een prepaid heb je de kosten meer in de hand, omdat je vooraf je een tarief bepaalt. Zo voorkom je dat je tegen onverwacht hoge telefonische kosten aanloopt! Het is in ieder geval niet verstandig om buiten te Europese Unie de roaming aan te zetten, want de kosten lopen als snel flink op!

Hopelijk weet je na het lezen van dit artikel al een stuk meer welke vorm het beste bij je past. Succes met vergelijken!