Sim only aanbiedingen, een wegwijzer

Een sim only abonnement kan interessant zijn voor mensen die nog tevreden zijn over hun huidige telefoon en die geen behoefte hebben aan een abonnement waarbij je extra betaalt voor de telefoon. Een sim only abonnement is meestal een stuk voordeliger. Je betaalt alleen voor datgene wat je nodig hebt. Heb jij vooral behoefte aan data, kies dan een abonnement waarbij je een grotere databundel hebt. Bel je juist veel, dan is een sim only abonnement met veel belminuten een slimme keus. Of misschien wil je juist een combinatie van beide. Ook dat is mogelijk. Er zijn altijd sim only aanbiedingen die het beste bij jouw persoonlijke wensen en behoeften past.

Vergelijk sim only aanbiedingen

Het loont om aanbieders van sim only abonnementen te vergelijken. Houd daarbij rekening met verschillende aspecten. Zo is het slim om op basis van je belgedrag in het verleden te bepalen hoeveel belminuten je ongeveer nodig hebt per maand. Daarnaast dien je een inschatting te maken van de data die je denkt te gebruiken per maand. De prijs van je abonnement is namelijk met name gebaseerd op belminuten en data. Er zijn ook abonnementen met alleen data of alleen belminuten. Let op: niet elk sim only abonnement heeft 4G-internet. En er zijn ook sim only abonnementen die 5G aanbieden.

Looptijd van je sim only abonnement

Behalve naar de prijs is het ook verstandig om naar de looptijd van een sim only abonnement te kijken. Meestal geldt: hoe langer de looptijd, des te goedkoper het sim only abonnement. Loopt een abonnement stilzwijgend door na afloop van je looptijd of krijg je een seintje of een nieuwe aanbieding tegen het einde van je looptijd? En hoe flexibel is je sim only abonnement? Misschien heb je gedurende je vakantie wel behoefte aan meer data, of bel je een bepaalde periode meer dan normaal? En biedt het sim only abonnement inzicht in je verbruik, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan aan het einde van de maand? Bij sommige sim only abonnementen kun je ongebruikte data of belminuten overhevelen naar de volgende maand.