Sim only; wat is dat eigenlijk?

Iedereen zit steeds meer en vaker op zijn mobiele telefoon. We hangen uren aan de lijn met opa en oma of andere familie, sturen onze vrienden dagelijks een Snapchat over wat we op dat moment aan het doen zijn en posten daarnaast regelmatig een leuke foto op Facebook en Instagram om zo veel mogelijk likes binnen te slepen. We maken dus veel gebruik van internet en bellen, maar willen hier het liefst zo min mogelijk voor betalen. In dat geval kun je kiezen voor sim only. Maar wat is dat eigenlijk?

Sim only

Een simonly abonnement betekent letterlijk een abonnement met alleen een simkaart. Dit wil zeggen dat je een abonnement afsluit met een bundel voor internet en een bundel voor bellen en sms-en. Het abonnement is dus exclusief een nieuw toestel. Er zijn verschillende manieren om het abonnement te combineren met een toestel. Zo kun je een nieuw toestel aanschaffen en daarvoor een simonly abonnement afsluiten. Ook kun je een refurbished toestel aanschaffen. Dit is een gebruikte telefoon die door experts helemaal is nagekeken. Alle mankementen zijn gerepareerd waardoor het toestel weer zo goed als nieuw is. Het grote voordeel aan refurbished toestellen is dat ze vaak net zo goed werken als nieuwe toestellen, maar dat ze veel goedkoper zijn. Tot slot kun je natuurlijk ook een simonly abonnement afsluiten voor je huidige telefoon.

Vergelijken 

Je wilt natuurlijk het meest complete abonnement voor de voordeligste prijs. Vergelijk daarom verschillende abonnementen met elkaar voordat je een abonnement definitief afsluit. Vaak zit er namelijk veel prijsverschil in hetzelfde abonnement bij verschillende providers. Daarnaast heb je bij sommige providers nog een leuk extraatje. Zo heb je bij KPN een sim only deal met unlimited data voor een vaste lage prijs per maand. Om erachter te komen welk abonnement het beste bij jou past en welk abonnement het voordeligste is, kun je verschillende abonnementen met elkaar vergelijken. Er zijn verschillende websites die alle simonly abonnementen met elkaar vergelijken en voor jou op zoek gaan naar het voordeligste abonnement wat aansluit bij jouw wensen. Daarnaast laten deze vergelijkingssites vaak ook zien wat je moet doen om gemakkelijk en snel over te stappen naar een andere provider. Je hebt dus alle informatie die je nodig hebt gebundeld op een website. Daarnaast bespaart het je dus onnodig hoge maandelijkse kosten wanneer je je goed verdiept in verschillende simonly abonnementen, voordat je een abonnement afsluit bij een provider.