smartportofoon kopen

Smartportofoon kopen of niet?

We kennen allemaal de smartphone, maar ken je de smartportofoon ook? Nee? Een smartportofoon is eigenlijk gewoon een walkie talkie maar dan luxer. Vroeger gebruikten we de walkie talkies altijd om mee te spelen, maar in het dagelijks leven worden deze nu nog gebruikt. Bijvoorbeeld in de bouw of beveiliging, maar ook in de horeca of zelfs in de retail. Wij vertellen je waarom jij een smartportofoon nodig hebt.

Wat is een smartportofoon?

Een smartportofoon lijkt een beetje op een normale portofoon maar dan anders. Het is eigenlijk een telefoon, tablet, portofoon en GPS-tracker in één. Enorm handig dus. Je kunt communiceren met een groep mensen door middel van wifi. Je verbindt de smartportofoon met wifi en je kunt van alles met elkaar delen, denk aan foto’s en video’s. Heb je niet altijd wifi? Geen probleem, koop dan een portofoon met simkaart. Dan kun je gebruikmaken van het 3G of 4G netwerk, zodat je overal bereikbaar bent.

Voordelen

Nu denk je misschien: waarom een smartportofoon in plaats van een traditionele portofoon? Een smartportofoon biedt je veel meer voordelen dan de standaard variant.

 

 

  • Geen vergunning

 

Bij traditionele portofoons heb je vaak nog een vergunning nodig om deze te gebruiken. Bij smartportofoons is er helemaal geen vergunning nodig. Je mag het gewoon te allen tijde gebruiken.

 

  • Overal te gebruiken

 

Een standaard portofoon kan je vaak alleen maar in een verbindingsgebied gebruiken, maar de smartportofoon kun je gewoon overal waar je wilt gebruiken. Als je maar gebruikmaakt van een goede wifiverbinding of een simkaart. Het kan zelfs in het buitenland.

 

  • Foto’s en video’s delen

 

Met bepaalde smarttoestellen kun je video’s en foto’s streamen. Je kunt dus gewoon facetimen met de portofoon. De ander kan direct meekijken en krijgt hierdoor dus een beter beeld van de situatie.

Veilig gesprekken voeren

De gesprekken die je via de smartportofoon voert, komen niet zomaar op straat te liggen. De smartportofoon is namelijk erg goed beveiligd. Zo worden gesprekken verstuurd over het beveiligde gsm-netwerk. Deze gesprekken zijn extra gecodeerd en dus veiliger dan al het andere data verkeer dat via het gsm-netwerk gaat. Ook tekstberichten worden veilig verzonden. Als je het nog extra wilt beveiligen, kan dit ook. Dit is bijvoorbeeld nodig als je bij een beveiligingsbedrijf werkt of bij de defensie.