T-Mobile biedt geen 300 Mbit/s internet aan

Voor de meeste klanten van T-Mobile is de maximale downloadsnelheid 225 Mbit/s, een klein gedeelte kan 300 Mbit/s bereiken.

Verhoging 300 Mbit/s

T-Mobile heeft in 2017 aangegeven dat ze de downloadsnelheid van alle mobiele abonnementen zouden verhogen naar 300 Mbit/s. Met deze verhoging zou T-Mobile de snelste mobiele provider zijn op dit moment. Ná T-Mobile biedt Youfone de hoogste downloadsnelheid, bij Youfone kan je maximaal een downloadsnelheid ontvangen van 256 Mbit/s.

Nieuwe regels in 2018

Om duidelijkheid te geven aan consumenten heeft de ACM providers verplicht aan te geven wat de maximale te behalen downloadsnelheid is. De ACM noemt dit de ‘maximaal geraamde snelheid’. Hiermee moet duidelijk zijn welke 4G snelheid te behalen is bij een telefoonabonnement. Door deze nieuwe verplichting moeten providers van mobiel internet in het contract aangeven wat de maximaal geraamde snelheid is.

T-Mobile heeft nu in het contract staan dat de maximaal geraamde snelheid 225 Mbit/s is, het is dus niet 300 Mbit/s zoals eerder in 2017 gecommuniceerd.

Nieuwste technieken

Hoewel T-Mobile aangeeft dat de maximale downloadsnelheid nu 225 Mbit/s is, is het wél mogelijk een downloadsnelheid van 300 Mbit/s te bereiken. Dit is alleen mogelijk wanneer je telefoon gebruik kan maken van de nieuwste technieken. Deze techniek maakt gebruik van 4 verschillende 4G frequenties. Door deze vier frequenties te combineren is het voor enkele toestellen mogelijk een downloadsnelheid van 300 Mbit/s te bereiken. Toestellen die geen gebruik van deze techniek kunnen maken, zullen niet deze snelheid kunnen bereiken.