iphone

Tips om de prestaties van je huidige iPhone te verbeteren

Iedereen herkent het wel, als je net je nieuwe iPhone hebt is hij heerlijk vlot en laadt alles snel. Naarmate het verbruik en de tijd vordert begint je telefoon steeds trager te worden tot het punt dat je je begint te ergeren aan de werking van je iPhone. Om dit te verhelpen hebben we hier een aantal tips om de prestaties van je huidige iPhone te verbeteren, zodat je weer kunt genieten van een vlotte telefoon.

IPhone sneller maken in één handomdraai

Elke iPhone maakt gebruik van een bepaalde hoeveelheid werkgeheugen. Dit werkgeheugen wordt door de iPhone zelf gereguleerd. Echter kan het werkgeheugen vol raken. Dit resulteert in een trager werkende telefoon. Het werkgeheugen kun je opschonen door of je iPhone opnieuw op te starten of door de volgende manier.

Houdt de aan/uitknop van de telefoon ingedrukt. Je krijgt nu het zet-uit scherm. Druk hierna de thuisknop in of swipe omhoog. Je komt nu weer bij het startscherm. Je iPhone heeft u het werkgeheugen opgeschoond en is weer een stukje sneller. Het kan echter zo zijn dat je iPhone nog steeds traag voelt.

Verwijder overbodige bestanden

Het is een feit dat veel bestanden een telefoon traag kan maken. Verwijder hierom regelmatig apps, foto’s en video’s die je niet gebruikt. Je kan er ook voor kiezen om al je foto’s en video’s over te zetten naar een ander apparaat of harde schijf. Volle opslagruimte kan een erg grote rol spelen bij het trager worden van je toestel en het verminderen van de prestaties van je toestel. Let hier dus goed op.

Update iOS regelmatig

Een andere belangrijke tip om de prestaties van je iPhone te verbeteren is door regelmatig iOS te updaten. Door het updaten van iOS krijg je niet alleen toegang tot de nieuwste functionaliteiten van het besturingssysteem, maar ook tot de verschillende optimalisaties waarover elke update beschikt.

Het kan zomaar zo zijn dat je na het updaten van iOS een veel vlottere telefoon hebt. Het update van iOS doe je door in je instellingen naar algemeen te gaan en vervolgens te klikken op ‘software update’. Kijk echter uit als je een wat ouder toestel hebt.

Soms kan het voorkomen dat de nieuwe versie van iOS zorgt voor bugs bij oudere iPhone modellen. Wacht dus even af tot er wat meer bekend is over die nieuwe update voordat je hem daadwerkelijk uitvoert.

iPhone reparatie

Het kan gebeuren dat je telefoon na deze tips nog steeds niet goed presteert. Het is mogelijk dat er meer aan de hand is en dat je telefoon gerepareerd moet worden. Echter is het tegenwoordig erg eenvoudig om een voordelige iPhone reparatie service te vinden.