telefoonhoesje

Verschillende soorten telefoonhoesjes

Bijna iedereen heeft wel een mobiele telefoon, en veel mensen hebben hierbij ook ter bescherming een telefoonhoesje. Er zijn verschillende soorten hoesjes en het is soms moeilijk om een keuze uit het grote aanbod te maken.

Aluminium hoesje

Deze hoesjes zijn stevig en zorgen voor veel bescherming, vaak hebben ze een rubberen afwerking ter bescherming van het scherm als het bijvoorbeeld met het scherm naar beneden op tafel wordt gelegd. Het zijn erg betaalbare smartphone hoesjes en ze zijn ook erg licht. Echter, het scherm wordt niet goed beschermd door deze hoesjes doordat het vooral een hoesje om de achterkant van de smartphone is. Dit soort backcovers beschermen de achterkant van krassen en schade maar zorgen er niet voor dat het scherm heel blijft.

Houten hoesje

Een houten hoesje geeft een mooie look aan de smartphone doordat het een meer uniek hoesje is dan de standaard rubberen hoesjes. Er zijn veel verschillende soorten houten hoesjes doordat er ook veel verschillende soorten hout zijn. Daardoor is het aanbod erg groot en kun je het heel goed personaliseren. Ook zijn er op het hout verschillende designs mogelijk om het nog weer iets persoonlijker te maken. Ze zorgen voor goede bescherming en een leuk uiterlijk, het is een redelijk populair hoesje, maar de prijs ligt vaak wel hoger dan een gemiddeld hoesje.

Plastic hoesje

Het plastic telefoonhoesje is erg veel aangeboden en er is heel veel variatie in de verschillende hoesjes. De hoesjes zijn hard en backcover, er is dus geen bescherming voor het scherm. Dat is wel jammer want het scherm is het deel van de smartphone die je het minst graag beschadigd wilt hebben. Er is wel veel bescherming tegen krassen en andere gebruikssporen, maar de bescherming is een stuk minder. Wanneer je de telefoon laat vallen, is het scherm is nog steeds erg kwetsbaar.

Siliconen hoesje

Het siliconen hoesje is een van de populairste samsung hoesjes doordat het zacht aanvoelt en daardoor een stuk lekkerder in de hand ligt. Ze glijden niet gemakkelijk uit de hand en er zit een afwerking op die boven het scherm uitsteekt. Daardoor is de kans op schade aan het scherm geminimaliseerd ten opzichte van een telefoon zonder hoesje. Deze hoesjes zijn relatief goedkoop en de mogelijkheden voor customizatie zijn ook erg groot, om te zorgen dat jij het hoesje hebt waarvan je het persoonlijk erg mooi vindt.

Kunstlederen hoesje

Tot slot is er nog het kunstlederen hoesje, dit hoesje is een flipcase hoesje die om je telefoon heen geslagen wordt. Deze zorgt voor een mooi uiterlijk en de bescherming van de smartphone is ook optimaal bij deze hoesjes. Doordat het hoesje om de hele telefoon heen zit, kan het scherm ook niet breken als het hoesje eromheen zit. Wel is het zo dat als je het uit de hand laat vallen tijdens het bellen, je het hoesje niet voor het scherm hebt ter bescherming. Deze hoesjes zijn ook erg populair en er zitten vaak pasjeshouders in om ook makkelijk je pasjes bij te houden. De prijs van deze hoesjes ligt vaak ook wat hoger.

Leave a Reply

Your email address will not be published.