Wat de DJI Mavic 2 Pro beter maakt dan zijn voorganger

Het merkt DJI maakt diverse goede drones en is ook erg populair. Zo zijn er verschillende soorten, en al die soorten hebben ook weer voorgangers. De Mavic 2 Pro heeft een eerste generatie, de Mavic Pro. Wat maakt de DJI Mavic 2 Pro beter dan de Mavic Pro, en wat zijn alle verschillen tussen de twee drones? Alles over deze drones lees je hier.

Verschillen in camera

De Mavic 2 Pro beschikt over een 24mm lens, net als de Mavic Pro. De Mavic 2 Pro heeft echter een grotere 20 megapixel sensor die gevoeliger is voor licht, waarmee je ook in het donker goede foto’s kan maken. Daarnaast beschikt de Mavic 2 Pro over een Hasselblad camera.

Ook heeft de Mavic 2 Pro een aantal nieuwe functies, waaronder de hyperlapse. Daarmee maak je een mooie timelapse terwijl de camera beweegt. Ideaal wanneer je ergens langs wil vliegen en tegelijkertijd de camera bij moet stellen. Eigenlijk doet de drone het werk al voor je.

Vliegen met de drone

Ook de vliegkunsten van de drone zijn verbeterd. De Mavic 2 Pro heeft een verbeterde aerodynamiek ten opzichte van de Mavic Pro. Met de Mavic 2 Pro vlieg je 31 minuten en gebruik je minder energie. Zijn voorganger vloog maar 27 minuten, wat neerkomt op een vooruitgang van vier minuten. De maximale hoogte van 6000m en snelheid van 72 kilometer per uur maakt dat de drone erg snel is. De Mavic 2 Pro heeft een ingebouwde 360 graden obstakeldetectie en een infraroodsensor. Daarmee is hij erg goed beschermd tegen botsingen en hindernissen. Zo krijg je over het algemeen veel minder schade aan je drone, wat ideaal is.

Conclusie

Het ontwerp tussen beide drones komen eigenlijk redelijk overeen. Echter heeft de Mavic 2 Pro een langere vliegtijd en is ie energievriendelijker. Door verbeterde camera onderdelen is de DJI Mavic 2 Pro drone perfect voor foto- en videografie. Ook heeft deze drone een intern geheugen van 8 gigabyte, waardoor er geen micro SD kaartje meer benodigd is.

Het mag wel duidelijk zijn dat de Mavic 2 Pro drone een stukje beter is dan zijn voorganger, de Mavic Pro. Al met al maakt DJI erg mooie en goede drones en is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Wil je nog een drone kopen? Dit merk wordt zeker aangeraden.