Welk abonnement en telefoon kiezen?

telefoon kiezen

Een mobiele telefoon is natuurlijk niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Denk er maar eens over: wanneer ben je voor het laatst iemand tegen gekomen die geen mobiele telefoon heeft? We gebruiken onze mobiel voor alles; we checken onze mailtjes, houden onze social media bij, WhatsApp-en ons een slag in de rondte en bellen af en toe ook echt nog wel eens. Misschien lees je deze website wel op het schermpje van je mobiele apparaat. Je kunt een mobiel nemen bij het afsluiten bij je telefoon, maar natuurlijk wil je dan wel de goedkoopste aanbieding. Er zijn vele soorten merken, providers en aanbieders van mobiele telefoons. Dus we snappen het als je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom willen we het iets makkelijker te maken door wat dingen op een rijtje te zetten. Wie weet leer je nog wat nieuws.

Soorten Mobiele Telefoons

Natuurlijk begint je zoektocht met het uitzoeken van een (nieuwe) mobiele telefoon. Zonder dat handige apparaat kun je immers helemaal niets. Op het moment zijn Apple en Samsung de grootste telefoon aanbieders. Hun Apple iPhone en Samsung Galaxy serie zijn de grootste concurrenten op de markt. Andere spelers zijn BlackBerry, LG, Sony, Huawei en nog wel wat andere merken. Allemaal hebben ze zo hun voor- en nadelen. Sommige zijn steviger en krasbestendiger dan andere apparaten die eerder kapot gaan bij een val. Je kan ook nog kiezen een telefoon over te nemen die wat ouder is en al een vorige eigenaar heeft gehad maar nog prima een ronde mee kan. Een shop die deze toestellen verkoopt en overkoopt is Refurbished-iPhone.shop. Hier kun je vaak goedkoper aan een abonnement en toestel komen.

Vele Providers

Er zijn zo’n beetje evenveel providers als er merken mobiele telefoons zijn. Vodafone, Ben, Tele2, Simyo, KPN, Telfort,T-Mobile en nog vele andere aanbieders beconcurreren elkaar met belminuten, internet data en wel of geen ongelimiteerde SMS-jes. Welke het beste is ligt er vooral aan wat je zelf wilt. Hecht je veel waarde aan overal op internet kunnen komen waar en wanneer je maar wilt? Bel en SMS je vaak urenlang met je vrienden en vriendinnen aan de andere kant van het land? Of wil je gewoon in geval van nood iemand kunnen bereiken en kan die internet data je gestolen worden? Kies de provider die het beste aansluit bij jouw gebruik en wensen.

Soorten Abonnementen

Behalve verschillende providers bieden al deze providers ook nog eens verschillende mobiele abonnementen aan. Er zijn natuurlijk maandabonnementen. Daarbij krijg je een bepaald aantal belminuten, SMS-jes en internet data. Zodra die op is, is ie op en zal je tot volgende maand moeten wachten. Een maandabonnement geeft je meestal de mogelijkheid een nieuw toestel uit te zoeken. Misschien wil je wel overstappen naar een nieuwe iPhone 7 Plus of heb je smoel op de Samsung Galaxy 8. Zelfs prepaid telefoons en abonnementen bestaan nog steeds en zijn handig als je gewoon even tijdelijk een (extra) telefoon nodig hebt en volledig de controle wilt kunnen hebben over hoeveel je verbruikt.

Dus welk soort toestel en abonnement past het beste bij jou? Kijk eens rond voor verschillende aanbiedingen en laat je adviseren door de medewerkers van je locale telefoonwinkel. Zij kunnen je helpen het juiste abonnement en toestel te kiezen.