werken in de cloud

Werken in de Cloud

Wat is werken in de Cloud?

We hebben allemaal wel een keer gehoord van werken in de Cloud, maar wat betekent dit eigenlijk? Voor velen is werken in de Cloud nog maar een zweverig begrip. In dit artikel leggen we uit wat het nou eigenlijk is en benoemen we de voor en nadelen.
Werken in de Cloud houdt in dat alle bestanden en applicaties draaien vanaf één online omgeving. Je streamt de bestanden als het ware naar je computer toe om ze te bewerken. Vervolgens worden ze weer geüpload in de Cloud. Het is via de Cloud ook mogelijk om met meerdere personen aan hetzelfde document te werken. De bekendste applicatie hiervan is office 365. Het wordt werken in de Cloud genoemd, omdat je altijd en overal bij je bestanden kunt.

De voor en nadelen van werken in de Cloud

Het werken in de Cloud heeft voor en nadelen. Zo kan het relatief duur zijn als u een kleine onderneming heeft. Het werken in de Cloud biedt ook vele voordelen zoals:

• Al uw belangrijke documenten staan op één centrale plek
• U kunt deze bestanden en applicaties altijd en overal benaderen
• Al uw applicaties en bestanden zijn altijd up to date
• U kunt met meerdere personen een bestand bewerken
• U hoeft maar één plek te beveiligen

Voordat u wilt gaan werken in de Cloud moet u zich wel bewust zijn van het feit dat er wel altijd een stabiele internetverbinding nodig is. Als u deze niet heeft dan is werken in de Cloud vooral frustrerend en tijdrovend. Probeer ook het opslaan van privacygevoelige informatie te vermijden. De kans op een hack is online altijd groter. Plaats dus belangrijke informatie en bestanden altijd offline op een computer of externe harde schijf.

De verwachting van de komende jaren is dat veel meer bedrijven zullen gaan werken in de Cloud. Vooral voor de grotere ondernemingen is dit zeer interessant.